Hacamat ve Bağışıklık Sistemi

Hacamat ve Bağışıklık Sistemi

Hacamat işlemi ile birlikte artan beyaz kan hücreleri bağışıklık sistemini güçlendirir. Hastalık ve enflamasyona karşı vücudun direncini arttırır.

Bağışıklık sistemi kişileri pek çok hastalığa veya çeşitli enfeksiyonlara karşı koruyan vücudun savunma mekanizması anlamına gelmektedir. Bu kadar önemli görevleri olan bir sistemin bozulması, hem bedensel hem zihinsel hem de ruhsal birçok fonksiyonu etkilemekte ve şiddetli hastalıkları da beraberinde getirmektedir.

Tekrarlayan ya da kronik enfeksiyonlar sadece bağışıklık sisteminin zayıfladığı durumlarda ortaya çıkar. Zayıf bir bağışıklık sistemi enfeksiyona yol açar, enfeksiyon bağışıklık sisteminde hasara neden olur ve bu da vücut direncini daha da zayıflatır.

Hacamatın en büyük faydalarından birisi olan kan dolaşımını hızlandırması sayesinde bağışıklık sistemi zayıflığı yaşayan hastaların tedavi süreçlerinde büyük adımlar atılabilmektedir.

Hacamatla vakumlama sonrası atılan yüzeyel kesiler enflamatuar yanıtını arttırır. Beyaz kan hücrelerini aktive ederek, hızlı ve sağlıklı bir şekilde bağışıklık sistemini harekete geçirir.