Hacamat Hangi Bölgelere Yapılır ?


Hacamat Hangi Bölgelere Yapılır
Omuzlar ve göğüs: Bu bölgeye yapılan hacamat yüksek tansiyon, baş ağrısı baş dönmesi, akciğer hastalıkları, saç dökülmesi ve kepeğe, kireçlenmeye, boyun fıtığı, hormon dengesizliği, kol ve omuz ağrılarına iyi gelir.
Bel: Bel bölgesi hacamatı bel ağrısına, idrar kaçırmaya, böbrek ve üreme organı hastalıkları ile bel fıtığına iyi gelir.
Kafa arkası: Kafa arkasından yapıldığında ise kulak ağrısı, ruhsal ve psikolojik bozukluklar, baş ağrısı, baş dönmesi, ağız içi yaraları, kafa derisindeki egzama ve sedef, saç dökülmesi, diş eti hastalıkları, göz-göz kapağı ve burun hastalıklarına iyi gelir.
Ense çukuru altı (boyun) : Ense çukur altına yani boyna yapıldığında ağız kokusuna, gözdeki arpacığa ve ödeme, diş ve diş eti hastalıklarına, lenf bezi ve tiroid hastalıklarına iyi gelir.
Kürek kemikleri altı: Bu bölgeye yaptırılan hacamat bel fıtığına, karın ağrısına, mide-dalak ve karaciğer hastalıkları ile bel ağrısına iyi gelir.
Kürek kemikleri arası: Kürek kemiklerinin arasına , tam ortaya değil biraz yukarısına yaptırılacak hacamat kalp, pankreas, akciğer ve safra kesesi hastalıklarına iyi gelir.
Kulakların altı ve biraz arkası: Bu bölge hacamatı baş ağrısına, kulak-burun-boğaz hastalıklarına, karaciğer ve safra kesesi hastalıklarına, baş titremesine, ön ve köpek dişlerine iyi gelir.
Ayak bileği dış kısmı: Gut ve fil hastalığına, siyatik ve varise bu bölgeye yaptırılan hacamat iyi gelir.
Ayak bileği iç kısmı: Basura ve adet düzensizliğine ayak bileğinin iç kısmına yaptırılan hcamat iyi gelir.
Baldırlar: Baldırların arka kısmına yapıldığında idrar yolları ve böbrek hastalıklarına, yüksek tansiyona, sedef ve fil hastalığına, baldır ve ayak ağrılarına iyi gelir.
Dizlerin iç ve dış kısımları: Dizlerin iç ve dış kısımlarına (üstü ve altına) yapıldığında diz ağrısına, diz hastalıklarına, varise, adet düzensizliğine, basura, ayak yaralarına, böbrek-mide-karacağer ve safra kesesi rahatsızlıklarına iyi gelir.
Kuyruk sokumu: Bu bölgeye yaptırılacak hacamat fil hastalığına, basura, adet düzensizliğine ve prostata iyi gelir.