Hacamat İle Migren Tedavisi


Hacamat İle Baş Ağrısı Ve Migren Tedavisi

Migrenin temelinde damarlardaki kasılma ve tıkanma ile kılcal damarlardaki dolaşım bozukluğu vardır. Stres, açlık gibi tetikleyici faktörlerle artan şiddetli ağrıları hacamatın gevşetici, tıkanıkları açıcı, genişletici, ödem çözücü etkileriyle tedavi etmek mümkündür. Hekim tarafından yapılan muayeneyle migren ağrısını tetikleyen, kaynak noktaları, alarm noktaları, uzak noktalar tespit edilerek bu noktalara hacamat yapmakla migren tedavisi mümkün olur. Rastgele noktalara hacamat yapılmaz. Özellikle kafa hacamatı tıp hekimi tarafından yapılırsa daha tedavi edici olur.
Migren ve Baş Ağrısının Hacamatla Tedavisi
Migren ve başağrılarının tedavisinde, nedene yönelik tedavi önceliklidir. Bunun dışındaki sebebi belirlenemeyen baş ağrılarında, insanlar sürekli çeşitli isimler altında ağrı kesiciyi kullanmaktadır. Bu yöntemlerde radikal olmadığı için sürekli kullanılmak zorunda olan ağrı kesici ilaçlar mide, karaciğer, böbrek ve birçok organ ve sisteme zarar vermektedir.
Başta hacamat sonrasında gerekirse akupunktur tedavi noktalarının alınması migren ve baş ağrısı şikayeti ile hastalarda yüz güldürücü sonuçlar almamızı sağlamaktadır.